Vent venligst ...


Loading...

Installation i osCommerce

Betalingsmodul til osCommerce

ePay har lavet et gratis betalingsmodul til osCommerce, som giver dig mulighed for at modtage kortbetalinger i din webshop.


osCommerce er en gratis open source-løsning, som bruges til at lave webshops. Med ePays betalingsmodul kommer du hurtigt og nemt til at tage imod betalingskort i din webshop, og vi har gjort det let at installere modulet, så du kan fokusere på andre opgaver.


Hent modulet, og følg guidens 4 trin – så er du klar!

1. Lav en ePay-konto

Før du kan teste modulet, skal du have en testkonto ved ePay. Det er helt gratis, uforpligtende og tager kun få minutter. Du får så et test-forretningsnummer (merchant number), som skal bruges til tests.


Få en gratis testkonto her

Under “Evt. kommentar”, som findes på trin 2 i guiden, skal du angive, at du ønsker en testkonto.


Du kan se bort fra priserne.


Når du er klar til at tage imod rigtige betalinger, opgraderer vi din testkonto til en produktionskonto. Så slipper du for at lave en ny konto.

2. Installer ePays betalingsmodul i osCommerce

OBS! Inden du går i gang med installationen, så husk at tage backup af dit eksisterende website!


Hent betalingsmodulet, og gem zip-filen på din computer.


Download ePay betalingsmodul


Pak indholdet ud.


Kopier indholdet fra mapperne admin og includes til din osCommerce-installation, og overskriv eksisterende filer.


Bemærk, at ePay-betalingsmodulet indeholder modificerede versioner af standard osCommerce-filer. Hvis du i forvejen har foretaget ændringer i filerne, bør disse flettes med filerne fra ePay-modulet (dette kræver en del teknisk indsigt i osCommerce. Klik her for at læse mere om filerne, det drejer sig om).


Log ind i din administration på http://dinurl/admin. Gå til menuen Modules -> Payment som vist nedenfor.


Klik på knappen ’Install Module’ oppe til højre (se billede 2). Find ’ePay Payment Solutions’ på listen, klik på den og tryk på ‘Install Module’ ude til højre (se billede 3).


Nu er ePays betalingsmodul installeret, og dit skærmbillede bør se ud som billede 4 nedenunder.

3. Aktiver ePays betalingsmodul i osCommerce

Betalingsmodulet er installeret og skal nu aktiveres.


Tryk på knappen ’Edit’ for at redigere opsætningen af ePays osCommerce-modul.


Under Enabled vælger du, om modulet skal være aktiveret. For at aktivere modulet sættes Enabled til True


New order status bruges til at differentiere mellem betalte og ikke-betalte ordrer.


Det er vigtigt, at du angiver en anden værdi end default under New order status, da dine ordrer ellers ikke bliver vist korrekt i osCommerce.


Ved Merchant number skal du angive det forretningsnummer, du har modtaget af ePay (enten et test- eller produktionsforretningsnummer).


Tryk på knappen ’Save’ i bunden af siden for at gemme modulets indstillinger.

4. Test betalingsmodulet

Du skal sørge for, at det domæne, som du tester fra, er opsat på din ePay-konto under Indstillinger -> Betalingssystemet. Hvis domænet ikke er opsat, vil ePay ikke kunne åbne betalingsvinduet og præsentere det for kunden.


For at teste betalingsmodulet skal du gennemføre et køb på siden og bruge vores test-betalingskort. På checkout-siden skal du vælge Credit Card ePay og trykke videre til næste side. Når du har godkendt ordren, bliver du ført til betalingssiden.


Nedenunder på billede 6 kan du se et eksempel på ePays betalingsvindue. I betalingsvinduet kan du tilføje dit eget logo samt virksomhedsoplysninger i toppen af vinduet. Disse indstillinger laver du fra din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingsvinduet.


Kunden kan vælge mellem alle de betalingsformer, som du har aktiveret ved ePay. Efter kunden har betalt og lukket betalingsvinduet, bliver vedkommende sendt til en bekræftelsesside, som defineres i osCommerce (se billede 7).


Ordreforløbet er nu overstået. Ordren er modtaget i butikken, og betalingsoplysningerne er modtaget hos ePay.